ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΠΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΛΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ




























Σε τεκμηριωμενη μας Μελετη, εχει αποδειχθει, οτι οι Καμερες Τοπιου ειναι ενα ισχυρο εργαλειο αναπτυξης.  Η Θεση μας αυτη, ειχε μια αψογη εφαρμογη και επιτυχια στον Αγριλο Μεσσηνιας.
Ο Αγριλος (η Αγριλης) ειναι ενας ομορφος παραθεριστικος οικισμος για πολλους Ελληνες, κυριως για αυτους που ειχαν εκει την καταγωγη τους και η πολιτικη επιλογη των Περιφερειακων  ανισσοτητων τους  αναγκασε να μεταναστευσουν ειτε στο εξωτερικο, ειτε και στην Αθηνα.  Οι Περιφερειακες Ανισσοτητες ειναι μια Πολιτικη Επιλογη της δεκαετιας του 1960, ειναι η επιλογη ενος "οικονομικου μοντελου" που κραταει την Ελλαδα σε εξαρτηση, μια και αποψηλωσε την Περιφερεια, οχι μονο απο δραστηριοτητα, αλλα και απο το ανθρωπινο εκεινο δυναμικο που θα ειχε την ικανοτητα να σύρει την Περιφερεια στην Αναπτυξη.   

Η  Εκποιηση του οτιδηποτε υπαρχει, που ειναι η Πολιτικη Επιλογη που "τρεχει" αυτη την στιγμη στην Ελλαδα, ειναι αυτονοητα -ακομα και για τους μη ειδικους- μια "αδιέξοδη σχεση".  Επενδυση ΔΕΝ ειναι η πωληση και αλλαγη Ιδιοκτητων σε παγια επενδυτικα στοιχεια, ουτε η οικονομικη δραστηριοτητα που θα προκυψει απο την δαπανη των εσοδων της Εκποιησης.

Η εφαρμογη "καινοτομιας" και κυριως στον χωρο των ΤΠΕ, ειναι ενα Εργαλειο που εχει τις δυνατοτες να δημιουργησει "αναπτυξη", στην εννοια της Οικονομιας Θετικου Αποτελεσματος. Στην εννοια της πρωτογενους αναπτυξης απο εισροες, που προερχονται απο μια διευρυμενη "αγορα" την οποια μπορει να εξασφαλισει η χρηση τους (των ΤΠΕ).

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΛΗ:   Σε αυτη την βαση το Επιμενουμε Ελλαδα, εγκατεστησε στον Αγριλη ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΠΙΟΥ τον Αυγουστο του 2014.

Η καμερα, ζωντανης συνδεσης, παρειχε διεθνως εικονα 24 ωρες το 24ωρο. Ολοι το εθεωρησαν "χομπυ", καποιων που πετανε τα λεφτα τους. Ακουσθηκαν οι συνηθεις αρνητικες κριτικες ειτε ριχης σκεψης, ειτε αγνοιας, ειτε ηττοπαθειας (πχ Η Ελλαδα δεν αλλαζει κ.α.). 

Το Γυμνο ματι του καλοκαιριου των παραθεριστων παρατηρησε σε λιγο διαστημα, καποιους να κινουνται με ιστιοσανιδες στα παραθαλασια του Αγριλη.

Συντομα καταλαβαμε οτι το Πειραμα είχε Πετύχει.  Διάφοροι Όμιλοι Windsurfing, μας ζητησαν να τους επιτρεψουμε να μεταδιδουν την εικονα του Κυμματισμου στον Αγριλη που τον ειχε κανει ηδη γνωστο. Με χαρα ικανοποιησαμε την επιθυμια τους ΔΩΡΕΑΝ -οπως οριζει η πολιτικη των δρασεων μας, και με  ιδιαιτερη ικανοποιηση ειδαμε να καταχωρειται ο Αγριλης  στις περιοχες της Ελλαδας, που προτεινονται για Surfing .

Mια αναπτυξη διεθνους προσέλευσης ανθρωπων ποιοτητας, που αθλουνται και αγαπουν την θαλασσα, που θα "φερουν", χωρις να καστρεψουν η να παρουν το οτιδηποτε εκτος απο την ομορφια και τον Πολιτισμο της Ελλαδας.

Απο τον Αυγουστο μεχρι τον Δεκεμβριο του 2014, ο Αγριλης αναγνωρισθηκε διεθνως σαν μια απο τις 12 περιοχες της Πελοππονησου που συστηνεται για Surfing.  Και ολα αυτα με μια Καμερα τοπιου, οχι βεβαια ερασιτεχνικη, αλλα ενταγμενη στο Δικτυο του ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ




Επικαιροποιηση φωτο Σεπτεμβριος 2015

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ "ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΕΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ "ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ" ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ.