ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΑ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

http://www.hellenic-foundation.gr/filiatra.asp 
ΦΩΤΟ© HELLENIC FOUNDATION © EPIMENOYME ELLADA
ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 
ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ 
      ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
          © HELLENIC FOUNDATION © EPIMENOYME ELLADA

                   ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ                                 ΦΩΤΟ © HELLENIC FOUNDATION © EPIMENOYME ELLADA

ΦΩΤΟ © HELLENIC FOUNDATION © EPIMENOYME ELLADA

ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ. ΟΙ ΧΤΥΠΟΙ ΤΟΥ, ........ΟΙ ΧΤΥΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.......
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΣΑΣ
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ
ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ 24ΩΡΗ ΣΥΝΔΕΣΗ


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ , ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. Και οι Φιλιατρινοι της Διασπορας, από την Αμερικη εως την Αυστραλια λαχταρουν να εχουν την αυρα των Φιλιατρων, της Αυρα της Τρυφιλιας, το αερα της Μεσσηνιας, του τοπου που τους εδωσε την ζωη αλλα και την δυναμη της ψυχης να μεγαλουργουν ανα τον Κοσμο.

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΥΤΗ 24ΩΡΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΠΙΔ, του ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΝΠΙΔ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και Η ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, συντονίσθηκε από τον Αντιδήμαρχο , Φαρμακοποιο, κ. Βασιλη Παπαθεοδοσιου.


METEOCAM - ΚΑΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ R&D - ΚΑΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ "MADE IN GREECE"
Η ανάπτυξη της Νέας Τεχνολογίας γίνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ελληνισμού ΝΠΙΔMeteoCam Ownerhip - Copyright
© HELLENIC FOUNDATION © EPIMENOYME ELLADA
www.hellenic-foundation.gr


  E MAIL  ellada_e@otenet.grΟι Webcams λειτουργουν συμφωνα με τον N2472/1997 και τις οδηγιες της ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Οι Δημόσιες Αρχές, οι Ο.Τ.Α., Τα ΙΔΡΥΜΑΤΑ, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι Επιχειρήσεις, αλλά και κάθε Έλληνας και Ελληνίδα, που θέλει να προβληθεί η Ομορφιά και ο Πολιτισμός της Ελλάδας με αποκλειστικά Εκπαιδευτικούς Σκοπούς, και 1) Διαθέτει διαδίκτυο στο οποίο μπορεί να συνδεθεί Κάμερα, και 2) Σημείο του κτηρίου τους με την θεα που θέλουν να προβάλουν, ας έλθουν σε επαφή με τους φορείς μας στο email ellada_e@otenet.gr ώστε να εξετασθεί η ΔΩΡΕΑΝ ένταξη τους στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Ιδρύματος Ελληνισμού ΝΠΙΔ και του ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΝΠΙΔ.

ΣΣ: Στις Δράσεις των Ιδρυμάτων, δεν υπάρχει καμία χρηματική η κερδοσκοπική συναλλαγή και γενικά παρεμβολή χρήματος από καμιά πλευρά.


ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ: 
ΠΗΓΗ: www.moriasnow.gr 
Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, έχουν παρατηρηθεί ίχνη ζωής στη περιοχή των Φιλιατρών από τη Λίθινη Εποχή. Αυτό μαρτυρούν οι  λίθινοι πέλεκεις και διάφορα εργαλεία που έχουν ανασκαφεί κατά μήκος του ποταμού Κρουνοί. Στην περιοχή της Αγίας Κυριακής υπήρχε οικισμός με το όνομα Εράνα. Το ιερό της πόλης αυτής ήταν αφιερωμένο στον Ποσειδώνα ενώ πάνω στα ερείπια του χτίστηκε παλαιοχριστιανική βασιλική. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών εκτίθενται 345 νομίσματα από την περιοχή.

Η σημερινή μορφή της όμορφης πόλης οφείλεται στην μεγάλη ανοικοδόμηση που υπέστη μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1886. Ο ποιητής Γιώργος Κατσαρός είπε «τα Φιλιατρά είναι μία Πλατεία…». Η φράση αυτή επιβεβαιώνεται όταν ο επισκέπτης φτάσει στα Φιλιατρά και αντικρίσει την κεντρική πλατεία της πόλης. Μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες πλατείες των ελληνικών κωμοπόλεων η οποία αποτελεί το κέντρο γύρω από το οποίο περιστρέφεται η ζωή των Φιλιατρινών όλων των ηλικιών. 

Η πλατεία Καποδιστρίου με το Βενετσιάνικο σιντριβάνι και το περίφημο ρολόι στο Δημαρχείο μαζί με νεοκλασικά κτήρια της πόλης μαρτυρούν την οικονομική ανάπτυξη της πόλης το 19ο αιώνα. Το σιντριβάνι και το ρολόι της πόλης κατασκευάστηκαν με έξοδα των ίδιων των Φιλιατρινών.

Στην είσοδο της πόλης αν δείτε μία μινιατούρα του Πύργου του Άιφελ μην μπερδευτείτε, ούτε στο Παρίσι είστε ούτε παραισθήσεις έχετε από το ταξίδι. Πρόκειται για ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων (26μ.), που φιλοτεχνήθηκε από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά, Χάρυ Φουρνιέ (Χαράλαμπος Φουρναράκης διέπρεψε ως γιατρός στο Σικάγο). Ο μικρός Πύργος του Άιφελ στα Φιλιατρά υπέστη ανακατασκευή από το δήμο το 2007 και αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη, τους κατοίκους και τα τουριστικά γκρουπ, που επισκέπτονται την περιοχή.

Από τα Φιλιατρά καταγόταν ο Σταύρος Μπρουμίδης, πατέρας του μεγάλου ζωγράφου Κωνσταντίνου Μπρουμίδη (προτομή του βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου), που είχε αποκληθεί «Μιχαήλ Άγγελος του Καπιτωλίου» και αυτό επειδή οι τοιχογραφίες που κοσμούν το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών είναι έργο του.


Στην περιοχή των Φιλιατρών σώζονται αρκετά μεσαιωνικά και ιδίως βυζαντινά μνημεία. Η μονή του Αγίου Χριστοφόρου, ο ιστορικός ναός της Παναγίας Βλαχέρνας, ο Άγιος Διονύσιος Μόραινας, ο ναός της Αναλήψεως, που είναι ο αρχαιότερος σταυρεπίστεγος, ναός του κόσμου (120ς αι.) και η Ιερά μονή Ευαγγελίστριας.