ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ : ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΕΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Καθως η Τεχνολογια προσφερει καινουργια "καινοτομα" εργαλεια, προστιθενται και δυνατοτητες. Καποτε, με την τοτε τεχνολογια, η Μετεορολογια ακομα και στις ΗΠΑ,'αρκειτο" σε καποιους μετεορολογικους σταθμους, οι οποιοι στο Μεγιστο των Δυνατοτητων τους, δεν μπορουσαν να προβλεψουν καποια καιρικα φαινομενα, με αποτελεσμα αυτο που αποκαλουμε σημερα "πολιτικη προστασια" να ειναι ανεπαρκης στην εγκαρη προβλεψη  με συνεπεια η Κοινωνια να θρηνει θυματα. Αυτα ακομα και στην πραγματικοτητα των ΗΠΑ της δεκαετιας του 70.
Με την προοδο της Τεχνολογιας, τα Ρανταρ "Ντοπλερ" κ.α. καλυφθηκε πολλαπλα "καθε σπιθαμη γης" απο συστηματα και μεσα "αλληλοσυμπληρουμενα. με συνεπεια, σαφως μεγαλυτερη αποτελεσματικοτητα.
Στον Πειραια με τα παλια μεσα της δεκαετιας του 60, ο "Σηματοφορικος Σταθμος" -που πολλοι τον αποκαλουσαν σημαφορικο- "ελεγε" στα πλοια απο ενα μεγαφωνο που θα παραβαλουν.
Ο Τουρισμος καποτε χρησιμοποιησε "εργαλεια" τον Κιηματογραφο, την Φωτογραφια και την Δημοσιογραφια. Στην Φωτογραφια, προστεθηκε το "βιντεο" και τα "Ντροοθν". Κι υστερα ηρθαν οι Καμερες Τοπιου, αναλογικες πρωτα, ψηφιακες μετα και στην συνεχεια Live Stream.
Το Επιμενουμε Ελλαδα, εχει αναλαβει την Προβολη τουΠολιτισμου και της Ομορφιας της Ελλαδας, "χτιζοντας ενα δίκτυό καμερων τοπιου, δικτυο-εργαλειο για την Παιδεία , Τον Πολιτισμο, την Τουρισμο, Την Ναυσιπλοια και την Μετεορολογια.
Η Χρηση** της "ζωντανης καλυψης" που προσφερει, ειναι δωρεαν καθοτι το εργο του ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ειναι Κοινωφελες και Μη Κερδοσκοπικο.